Formålet med projektet er at skabe helhedsorienteret ledelse i landbrugsvirksomhederne, som bliver større og mere komplekse, og hvor såvel medarbejdere som finansieringskilder har skærpede forventninger til god ledelse og veldrevet virksomhed. I projektet stilles der skarpt på, hvad god ledelse kan gøre for landbrugsvirksomheden – både på det praktiske og operationelle niveau og på det mere strategiske plan.
Effekten vil være en dedikeret ledelse på landbrugsvirksomhederne som kan optimere resultatdannelsen af produktionsmetoder, hvor udviklingsretning og resultatforventninger er afstemt og afklaret mellem ejer, leder og medarbejdere, hvilket i sidste ende har en positiv indvirkning på bedriftens resultater.
Projektet kobler og videreudvikler de eksisterende koncepter for lederudvikling, personaleledelse og operationel ledelse – og der sikres en koordineret sammenhæng mellem ledelse, management arbejdsmiljø og ressourceforbrug både i forhold til ledelsesværktøjer og den strategiske ledelse. Herved skabes en helhedsorienteret ledelse.
I projektet afdækker vi de udfordringer som ledere i landbrugsbranchen oplever her og nu og på den længere bane. De eksisterende tilbud og muligheder kortlægges og optimeres samtidigt med at der også arbejdes med styrkelse af den daglige operationelle ledelse. Udviklingen af værktøjer sker ud fra de afdækkede behov ved landbrugsvirksomhederne og ud fra effektskabende processer og udviklingsforløb. Landbrugsvirksomheder og lokale rådgivningsvirksomheder inddrages i udviklingsforløbet.
Stor tilfredshed med Lean
95 % af de kvægbrugere, der har indført Lean, er tilfredse med resultaterne af ledelsesværktøjet.
Det perfekte tavlemøde
Se filmen, der guider dig frem til at afholde det perfekte tavlemøde i din bedrift.
Nu kan Lean ses på bundlinjen
Nogle bedrifter har allerede hentet mere end 100.000 kr. ved at forbedre systematik, samarbejde og kommunikation med Lean.
Tavlemøder bankede celletallet ned
I fem år svingede celletallet på Hårslev Vestergård mellem 300.000 og 350.000. Så indførte de Tavlemøder, og nu får de fuldt kvalitetstillæg. Det har foreløbig givet dem over 100.000 kr.
Kursusprogram - Tavlemøder - efterår 2013
Kurset i Lean-værktøjet tavlemøder er for dig, der vil lære at gennemføre tavlemøder på landbrugsbedrifter med en eller flere ansatte.
Fejl og faldgruber ved Tavlemødet
- Tips til tavlemødelederen.
Selvledelse - en udfordring eller en ressource
Selvledelse eller medarbejdere, der kan arbejde selvstændigt, har været efterspurgt i en netop gennemført interviewundersøgelse. 20 ejerledere er interviewet om ledelse.
Udvikling i lederrollen
Indholdet i ledelsesrollen er vidt forskelligt, alt afhængigt af hvilket ledelsesniveau man arbejder ud fra. De ledelsesmæssige kompetencer, prioriteringer og målsætninger der knytter sig til de forskellige ledelsesniveauer er også forskellige.
Ledelsesudfordringer på større landbrugsvirksomheder
I juni 2013 blev der gennemført interview med 20 virksomhedsejere af landbrugsvirksomheder.
LEGO inspirerede kvægbrugere til mere Lean
Artikel fra LandbrugsAvisen, 13. september 2013
Lav en plan for møgdage
De dage, hvor alt går galt, er der risiko for, at vigtige opgaver glemmes. Undgå det ved at lave en plan for ’røde dage’.
Otte nye leanrådgivere
Der er netop uddannet otte nye leanrådgivere. Det betyder, at næsten alle centre med kvægrådgivning nu kan tilbyde implementering af Lean på bedriften.
Spildspotter
Landmand og medarbejdere spotter spild hos hinanden.
Spildspotter-skema på dansk
Spildspotter er et nyt, enkelt værktøj, der guider medarbejdere og landmand til at finde spildtid og andre former for spild på bedriften.
Spildspotter-skema på engelsk
Spildspotter er et nyt, enkelt værktøj, der guider medarbejdere og landmand til at finde spildtid og andre former for spild på bedriften.
Medarbejderne finder spild på bedriften
Et nyt, enkelt værktøj guider medarbejderne til at finde spildtid og andre former for spild på bedriften.
Ledelsesudfordringer på større landbrugsvirksomheder
I juni 2013 blev der gennemført interview med 20 virksomhedsejere af landbrugsvirksomheder.
Ledelsesudfordringer i større landbrugsvirksomheder
Når man taler ledelsesudfordringer i vækstorienterede landbrugsvirksomheder, er der tre faktorer, der går igen: De strategiske opgaver, at sikre engagerede medarbejdere og at få tid til at tænke strategi i virksomheden.
Fremtidens lederrolle i større landbrugsvirksomheder
Rollen som mellemleder bliver afgørende i fremtidens større vækstorienterede landbrugsvirksomheder. Det mener virksomhedsejere ifølge en ny undersøgelse
Kursusprogram - Lean Tavlemøder 2.0
Kurset i Lean-værktøjet tavlemøder 2.0 er for dig, der bruger tavlemøder og som gerne vil have ny inspiration til at fastholde og udvikle tavlemøder.
Lederrollen er under forandring
Virksomhedsejere i større landbrugsvirksomheder oplever, at de strategiske opgaver i virksomheden er blevet udvidet.
Flere ledelsesopgaver afspejler driftslederes syn på fremtidens vigtigste ledelsesområder
Gensidig tillid, ejers opbakning, kendskab til virksomhedens fremtidsplaner og indflydelse på større beslutninger er de fire ledelsesområder, som 10 adspurgte driftsledere ifølge ny rapport peger på, bliver vigtige i fremtiden
Skal lønudgifterne justeres?
Nyt værktøj kan støtte, når du som rådgiver skal vurdere, om den enkelte kvægbedrift har en passende bemanding.
Nye erfagrupper for mælkeproducenter kobler ledelse, strategi og økonomi
VFL, Kvæg opretter nye landsdækkende erfagrupper for ambitiøse mælkeproducenter. Geografisk afstand skaber menneskelig nærhed, når økonomi og strategi for bedriften skal drøftes.
Målstyring
Læs om målstyring og hvordan værktøjet bruges.
Lean rykker - hvis lederen vil det
Tæt på din økonomi - Fagmagasinet Kvæg, maj 2013
Store besparelser på vedligeholdelsesomkostningerne med Lean
Tæt på din økonomi - Fagmagasinet kvæg, Sept. 2013
Driftslederens udfordringer i landbruget nu og i fremtiden
I oktober 2013 blev der gennemført 10 interviews blandt driftsledere i landbruget. De gennemførte interviews havde til formål at afdække driftsledernes nuværende problemstillinger og de ledelsesmæssige udfordringer, de har nu og i fremtiden
Kanbankort folder
Kanbankort giver signal når der skal bestilles nyt.
TPM– Total Produktiv Vedligehold
TPM står for Total Productive Maintenance og kan oversættes til Total Produktiv Vedligeholdelse. Det er et vedligeholdelseskoncept, som omfatter forebyggende vedligehold med det formål at undgå spild, stop og fejl.
Helhedsorienteret ledelse
Styregruppemøde 3. december 2013 ”Smag på Lean” / tidsregistrering
FARM-TIME
Møde DLBR rådgivere den maj 2013
Lean på staldgangen
Artikel LokalAvisen. Lemvig
Forretningsplan
Tidsregistrering, Ap-C-HO ledelse 2013
FARM-TIME
Produktark
FARM-TIME
Designdokument
Effektrapport - 2013
Lean i kvægbruget
Afsluttende rapport